Καλαθοσφαίριση

Το έτος 2015 εκτιμώντας τις αθλητικές ανάγκες της νεολαίας, ο πρόεδρος του ΑΟ Σταματίου κ. Μάνος Κόκκινος, πρότεινε στη Γ.Σ. τη λειτουργία του τμήματος μπάσκετ για να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν σε ένα ομαδικό άθλημα πολύ δημοφιλές στην νεολαία. Το τμήμα λειτουργεί σήμερα με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή παιδιών από την πρώτη Δημοτικού έως και το Γυμνάσιο.
Οι προπονήσεις γίνονται στο γήπεδο μπάσκετ του 1ου Δημοτικού σχολείου Ρόδου κάτω από την επίβλεψη καταξιωμένων προπονητών, που είναι καθηγητές φυσικής αγωγής, τους
-Κωνσταντίνο Δόσπρα και
-Νικήτα Παχούντη
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το δυναμικό των πρώτων παιδιών που έκαναν εγγραφή στο τμήμα μπάσκετ του ΑΟ Σταματίου προέρχονται από το συνοικιακό σωματείο Ζέφυρος, ένα αθλητικό σωματείο που δραστηριοποιήθηκε στην αθλητική κοινωνία της Ρόδου τη δεκαετία του ‘90 και του ‘00 με πρόεδρο τη κ. Αμαλία Κοκκίνου.
Τα τμήματα υποδομών συμμετέχουν σε τουρνουά που διοργανώνονται από άλλα αθλητικά σωματεία, όπως τον Ιούνιο του 2015 στο τουρνουά του «Ιάλυσσου» και τον Δεκέμβριο του 2015 στο τουρνουά του «Διαγόρα». Από το Σεπτέμβριο του 2016 τα παιδιά των τμημάτων υποδομών θα συμμετέχουν επίσημα στα πρωταθλήματα που θα διοργανώνονται από την Τοπική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρησης Δωδεκανήσου.