Πνευματικό Κέντρο Σταματίου

Την 20η Ιουνίου 2014 με τις ευλογίες τις Εκκλησίας μας και με την παρουσία των τοπικών Αρχών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιτροπών και φίλων του Ιδρύματος άνοιξε τις πύλες του το Πνευματικά Κέντρο.
Ένα όραμα έγινε πραγματικότητα. Η βαριά υποθήκη με την οποία μας χρέωσαν οι ιδρυτές μας να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία τους και να την διαθέσουμε για την πρόοδο και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας μας εκπληρώθηκε στο ακέραιο.
Μια νέα πνευματική και πολιτιστική εστία έρχεται να προστεθεί στο πολιτιστικό οικοδόμημα της πόλης μας και να υπηρετήσει προσπάθειες και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική μας ανάπτυξη.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος ερμήνευσε με απόλυτη σαφήνεια τη βούληση των ιδρυτών μας και έδωσε την καλύτερη λύση στην αντιμετώπιση του σχετικού προβλήματος προικοδοτώντας την τοπική μας κοινωνία και ιδιαίτερα την νεολαία μας με υποδομή πολιτιστικής κληρονομιάς που θα κρατήσει ζωντανή την παράδοση του Λαού μας και όρθιο τον πολιτιστικό πλούτο της Χώρας μας.
Το Πνευματικό μας Κέντρο στεγάζεται στον πρώτο όροφο του παραδοσιακού μας ακινήτου επί της συμβολής των οδών Αμερικής και Γρηγορίου Λαμπράκη και είναι διαρρυθμισμένο και εξοπλισμένο για διαλέξεις, ομιλίες, σεμινάρια και γενικά για πνευματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις απαγορευμένων μόνο πολιτικών και συνδικαλιστικών εκδηλώσεων. Η χρήση του είναι ελεύθερη για την Ροδιακή Κοινωνία και Νεολαία ύστερα από έγκαιρη ενημέρωση του γραφείου μας.