ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

Ότι μας δυσκολεύει, μας απωθεί! Κι ότι μας κουράζει, μας διώχνει! Το παιδί που αρνείται να γράψει, δεν είναι τεμπέλης! Κάτι το δυσκολεύει! Το παιδί που αποφεύγει να διαβάσει, δε βαριέται! Κάτι το δυσκολεύει! Εμείς οφείλουμε  να εντοπίσουμε τη δυσκολία και να βρούμε τον μοναδικό τρόπο διδασκαλίας που βοηθάει αυτό, το συγκεκριμένο παιδί! Όλα τα παιδιά μπορούν να μάθουν! Αλλά ΟΧΙ όλα με τον ίδιο τρόπο και τον ίδιο ρυθμό!

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνεται το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ένα αυξημένο ενδιαφέρον που σχετίζεται με τον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση, σε σχολικό και οικογενειακό επίπεδο, μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα μάθησης.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του ιδρύματος Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, η Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος, διοργανώνει το Σάββατο 27.01.24 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, ημερίδα, με θέμα:

 

«ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ»

 

Εισηγητής θα είναι ο κ. Βησσαρίων Ζωίδης, Ειδικός Εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία, προϊστάμενος στο ΚΕΔΑΣΥ της νήσου ΚΩ και σήμερα, επιστημονικός σύμβουλος του κέντρου Εξειδικευμένης Μαθησιακής Υποστήριξης, Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  «Αρωγή», που εδρεύει στην Κω.

Σκοπός της ημερίδας είναι μετά από μια σύντομη θεωρητική προσέγγιση, να παρουσιαστούν:

 

  • ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ.

 

  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ.

 

  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ.

 

Μετά το τέλος της εισήγησης θα υπάρξει χρόνος για ανοικτή συζήτηση μεταξύ εισηγητή και κοινού.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι ανοικτή στο κοινό.

Από την Επιτροπή Νεολαίας του Ιδρύματος Εμ. & Μ. Σταματίου.