Αθλητισμού

Στον τομέα του αθλητισμού δόθηκε μεγάλη έμφαση λόγω της έντονης επίδρασης του στη διαμόρφωση ηθικών και ισχυρών χαρακτήρων στους νέους μας. Από σεβασμό στη μνήμη του ιδρυτού Εμμ. Σταματίου, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος, 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ (2000 – 2015)Πρόεδρος και μέλος του Διοικ. Συμβουλίου του Ομίλου Αντισφαίρισης Ρόδου, το Ίδρυμα κατασκεύασε δική του αποκλειστική δαπάνη νέο γήπεδο αντισφαίρισης στο χώρο των εγκαταστάσεων του Ομίλου το Κορακόνερο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για ανάγκες τόσο αθλητικές, όσο και λειτουργικές και στεγαστικές, χρηματοδότησε την ανακατασκευή και ανακαίνιση του γηπέδου του Ομίλου Αντισφαίρισης στη θέση «Έλλη» του δήμου Ρόδου. Ίδρυσε το Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία «Αθλητικός Όμιλος Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου», που έχει βασικούς σκοπούς του μεταξύ άλλων τη σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των νέων και τη δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων μέσω της καλλιέργειας της γυμναστικής των αγωνισμάτων στίβου, αγωνιστικών παιδιών και ποδηλασίας και την οργάνωση ανάλογων διαλέξεων, εορτών και εκδηλώσεων.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ – ΣΚΟΠΟΙ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

  •  Οργάνωση ετήσιας εαρινής Δωδεκανησιακής Αθλητικής συνάντησης στη μνήμη ιδρυτών με συμμετοχή αθλητών απ’ όλα τα Δωδεκάνησα.
  •  Μετακινήσεις αθλητών σε Πανδωδεκανησιακούς Αιγαιοπελαγίτικους και Πανελλήνιους αγώνες ( διαμονή- σίτιση).
  • Συνδιοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με αθλητικούς φορείς της Ρόδου για τη διαμόρφωση αθλητικού πνεύματος της νεολαίας της Ρόδου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΟ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Πρόεδρος

Μάνος Κόκκινος, συνταξιούχος δικηγόρος, πρώην δήμαρχος Ρόδου

Αν. Προέδρου – Μέλος

Πασχάλης Γκογκίδης, συνταξιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής

Αντιπρόεδρος – Μέλος

Δανιήλ Συρόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Έφορος Στίβου

Βασίλειος Ζήκας,καθηγητής φυσικής αγωγής, διευθυντής 1ου Λυκείου Ρόδου

Έφορος Καλαθοσφαίρισης

Κορναροπούλου-Κοκκίνου Ελένη,συνταξιούχος μαθηματικός

Σύμβουλος Ειδικών Καθηκόντων Α΄

Γιώργος Ρακόπουλος,καθηγητής φυσικής αγωγής

Σύμβουλος Ειδικών Καθηκόντων Β΄

Αντώνης Παπαγεωργίου ,καθηγητής φυσικής αγωγής

Έφορος Υλικού

Δημήτριος Στεφανάκος, ιδιωτικός υπάλληλος

Ταμίας-Υπεύθυνος Διοικητικής Υποστήριξης

Ελευθέριος Ζήφας,συνταξιούχος δικαστικός